Instagram hesabımı, paylaştıklarımı sadece onaylı takipçilerin göreceği şekilde nasıl gizli yaparım?

İşletme profillerinin hesaplarını gizli yapamayacağını aklınızda bulundurun. İşletme hesabınızı gizli yapmak için öncelikle tekrar kişisel hesaba geçmeniz gerekir.

Varsayılan olarak, Instagram'daki herkes profilinizi ve gönderilerinizi görebilir. Hesabınızı, paylaştıklarınızı sadece onayladığınız takipçilerin görebileceği şekilde gizli yapabilirsiniz. Hesabınızı gizli olarak ayarladıysanız, konu etiketi veya konum sayfalarında fotoğraflarınızı veya videolarınızı yalnızca onaylanmış takipçileriniz görebilir.

Android ve iPhone için Instagram uygulaması:

  1. Profilinize gitmek için, instagram-kullanıcı-profili simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.
  2. Sağ üstteki  simgesine ve ardından instagram-settingsAyarlar'a dokunun.
  3. Gizlilik'e ve ardından Hesap Gizliliği'ne dokunun.
  4. Hesabınızı gizli yapmak için Gizli Hesap seçeneğinin yanındaki simgeye dokunun.

Bir bilgisayardan instagram.com:

  1. Sağ üst köşedeki profil resminize ve ardından instagram-settingsAyarlar'a tıklayın.
  2. Gizlilik ve Güvenlik'e tıklayın.
  3. Hesap Gizliliği kısmında, Gizli Hesap seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

Bir mobil tarayıcıdan instagram.com:

  1. Profilinize gitmek için sağ alttaki profil resminize dokunun.
  2. Sol üstteki instagram-settingsAyarlar'a dokunun.
  3. Gizlilik ve Güvenlik'e dokunun.
  4. Hesap Gizliliği kısmında, Gizli Hesap seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

Gizli hesaplarla ilgili bilmeniz gerekenler

  • Sosyal ağlarda paylaştığınız gizli gönderiler, bu ağlardaki gizlilik ayarlarınıza bağlı olarak herkese görünür halde olabilir. Örneğin, Instagram'da gizli olarak ayarlanan bir gönderiyi Twitter'da paylaştığınızda, söz konusu gönderiyi Twitter gönderilerinizi görebilen kişiler görebilir.

  • Hesabınızı gizli olarak ayarladıktan sonra, insanların gönderilerinizi, takipçi listenizi veya takip ettiğiniz kişileri görebilmeleri için size bir takip isteği göndermesi gerekir.

  • Takip istekleri  Hareketler'de görünür. Buradan bunları onaylayabilir veya yok sayabilirsiniz.

  • Birisi siz gönderilerinizi gizli yapmadan önce sizi takip ediyorsa ve bu kişinin gönderilerinizi görmesini istemiyorsanız, bu kişiyi engelleyebilirsiniz.

  • Sizi takip etmeyen kişiler size doğrudan fotoğraf veya video gönderebilir.