Tiktok Lite Nedir, Tiktok Lite Nasıl İndirilir, Tiktok Lite Neden Kullanılır

Tiktok Lite Nedir? Tiktok Lite Nasıl İndirilir? 

Tiktok Lite, özellik bakımından Tiktok’tan farkı bulunmayan bir sosyal medya uygulaması olarak bilinir. Tiktok hesabını kullanıp, bu hesaba da giriş yapmak mümkündür. Tek farkı, Tiktok’a oranla daha sade bir alt yapısı vardır. Tiktok, dünya genelinde milyarlarca kişinin kalbini çalan, hatta onsuz güne başlanmayan son derece önemli bir uygulamadır. Platformda çok renkli, hareketli ve canlı bir ortam olduğu için, kullanım süresi ve miktarı da artış gösterir.  Bu durum ise çoğu zaman telefonda yer kalmaz. Bununla beraber, telefonda yer kalmaması durumunda, fazla olan aplikasyonlar da silinebilir. Bundan dolayı, fazla olan aplikasyonları silmektense, platformların Lite versiyonlarını kullanıp cihazda daha az yer kaplamasına olanak sağlanır. Lite uygulamaları, Tiktok platformu gibi favori olan, akışın aktif tutulduğu, canlı yayınların ve videoların bol olduğu mecralarda daha sık kullanılır. Animasyon, canlı yayın açma, video paylaşma ya da video’ları birbirlerine edit’leme gibi işlemler telefonlarda en çok yer kaplayan şeyler arasındadır. Tiktok gibi Facebook, instagram ve whatsapp uygulamaları da yüksek oranlı yer kaplar. 

Tiktok Lite Nedir? Tiktok Lite Neden Kullanılır? 

Tiktok Lite, sözcük olarak "bir miktar" anlamına gelir. Bu bağlamda, bilişim teknolojilerinde Lite sürümü şeklinde bir jargon ortaya çıkmıştır. Bu jargona göre, bir aplikasyonunun Lite Sürümü, o aplikasyonun orijinaline oranla daha az yer kapladığı bilinir. Lite sürüm İnstagram, facebook, Twitter, snapchat ya da tik tok gibi çok sayıda uygulama için kullanılabilir. Sürüm ve temel kalır. Ancak, asıl uygulamanın sahip olduğu bazı küçük farklar Lite uygulaması üzerinden kullanılamayabilir. Lite sürümü daha az yer kaplamasından dolayı düşük hafıza sahibi olan bilgisayarlar, tabletler ya da telefonlarda kullanılabilir. Tiktok Lite uygulaması, satış teknikleri noktasında da değerlendirilebilir. Ana aplikasyonun sürümüne alışık olmayan pek çok kişi, öncelikli olarak Tiktok Lite sürümünü değerlendirmeye alır. Sonrasında kullanmayı öğrenince ve eski sürüm yeterli gelmeyince, yeni uygulamaya geçilebilir. 

Tik Tok Lite Nedir? 

Tiktok Lite, Tiktok uygulamasına oranla daha ufak boyutlara sahiptir. Telefonlarda ya da bilgisayarlarda daha az yer kaplar. Bu uygulamanın amacı, herkesin Tiktok kullanması için fırsat yaratıp kullanım alanları oluşturmaktır. Tiktok Lite, kullanım şekli bakımından Tiktok’tan fazla farklı değildir. Bazı destekleyiciler ve  animasyonlar ve değişiklik gösterebilir.

Tik Tok Lite Özellikleri Nelerdir? 

Günümüzde en fazla merak edilen konuların arasında Tiktok ile Tiktok Lite uygulamalarının arasındaki farkların neler olduğudur. Tiktok Lite, 15 M boyutuna sahip olan bir uygulamadır. Böylece telefonun hafızasını ve RAM özelliklerini zorlamaz. Tiktok Lite uygulamasına standart Tiktok hesabıyla giriş yapılabilir. Böylece yeni bir hesap açılmasına gerek kalmaz. Tiktok Lite, Tiktok’a oranla bir tık daha yavaş çalışabilir. Fakat tamamen performans amacıyla üretilmiş olan bir uygulamadır. Tiktok üreticileri tarafından dizayn edildiği için Tiktok Lite uygulaması da son derece güvenlidir. Tiktok Lite uygulamasında da normal Tiktok uygulamasında olduğu gibi yorum yapma, canlı yayın açma ve video çekme pek çok özellik bulunur. Fakat uygulamanın basit olması ve az yer kaplaması adına birtakım özelliklerin eksik olduğunu bilmelisiniz. Tiktok Lite üzerinden izlenen videoların görüntü kalitesi daha düşük tutulur. Bu sayede önbellekte daha az yer kaplar. Bütün bu özellikleri incelediğiniz zaman Tiktok Lite uygulaması, telefonun uzun ömürlü ve sorunsuz şekilde çalışmasını sağlar.

Tiktok Lite Nasıl İndirilir? 

Telefonu gelişmiş modellerde olmayan kişiler, standart Tiktok uygulaması kullanımı sırasında birtakım sorunlar yaşayabilirler. Eğer telefonunuz eski bir modelse ve yine de  Tiktok kullanmak istiyorsanız, Tiktok Lite yükle işlemini yapabilirsiniz. Tiktok Lite, uygulama mağazalarında da mevcut olan bir uygulama olmasından dolayı APK şeklinde indirip kurmaya gerek kalmayan bir haldedir. Eğer Apple bir cihaz kullanıyorsanız AppStore, Android bir cihaz kullanıyorsanız Play Store uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Uygulama mağazası içindeki arama paneli üzerine “Tiktok Lite” yazıp aratın. Karşınıza çıkan ilk uygulamayı indirin. İndirme işleminin tamamlanmasından sonra uygulamayı açın. Son olarak normal Tiktok hesabınıza ait olan giriş bilgilerini Lite paneline girip uygulamanın ana sayfasına erişin. Tiktok Lite, normal bir uygulama şeklinde indirilebilip kullanılabilir. Bu sayede de APK indirmenize gerek kalmaz. 

Tik Tok Lite Kullananlar

Tiktok Lite uygulaması şu anda milyonlarca hatta milyarlarca insan tarafından kullanılır. Tiktok Lite izle işlemini yapıp Lite sürümüne geçiş yapmak isteyen kişiler, Lite kullanıcı yorumlarını incelerler. Bu kapsamda uygulamanın çoğu zaman olumlu yorumlar aldığını görebilirsiniz. Bununla beraber klasik Tiktok uygulamasında olduğu kadar kaliteli ve canlı videolar olmadığı söylenir. Aynı Tiktok videosunu hem klasik hem de Lite versiyonlardan izlediğiniz zaman videolar arasında kalite farkı olduğunu görebilirsiniz. Fakat her şeye rağmen Tiktok Lite sürümü kişilerin beklentilerini karşılayacak düzeydedir. Eğer telefonunuzda önbellek, depolama ya da RAM sıkıntıları varsa, bu nedenle telefonu zorlamak istemiyorsanız, Tiktok Lite uygulamasını indirebilirsiniz. Dilediğiniz zaman bu uygulamayı silip klasik Tiktok uygulamasına geçiş yapabilirsiniz. Böylece hesap değişikliği yapmanıza gerek kalmadan Tiktok kullanımına devam edebilirsiniz.
 

Hızlı Menü

Hızlı Menü